Εκθέσεις

Η Νάξος νησί με πλούσια πολιτισμική παράδοση από την αρχαιότητα έχει συνεχίσει και στις μέρες μας να δραστηριοποιείται στον πολιτισμικό τομέα.
Πολλές έκτακτες εκθέσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο νησί και ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Φιλοξενούνται σε διάφορα μέρη όπως τα μεγάλα χωριά του Φιλοτίου, της Απειράνθου, του Χαλκείου, φυσικά τη Χώρα αλλά και όχι μόνο.

Θα τις συναντήσετε στο Δημαρχείο της Χώρας, στο Κάστρο, στα Πνευματικά κέντρα των χωριών, στον Πύργο του Μπαζαίου, αλλά και σε πολλά ακόμα σημεία που οι κάτοικοι της Νάξου επιμελούνται για να αναδείξουν το καλλιτεχνικό πνεύμα και την κουλτούρα του τόπου.

Η θεματολογία των περιοδικών εκθέσεων ποικίλλει και περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα από ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, φωτογραφία και συχνά διάφορα αφιερώματα σε γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Σκοπός των εκθέσεων αφενός είναι να φέρουν σε επαφή τον κόσμο αλλά και τους επισκέπτες με τη δουλειά καλλιτεχνών από τη Νάξο, αποσκοπώντας στην ανάδειξη του πολιτισμικού χαρακτήρα του νησιού. Αφετέρου να φιλοξενήσουν εκθέματα καταξιωμένων άλλων εικαστικών για να μπορέσουν οι επισκέπτες να έρθουν σε γνωριμία με νέες προτάσεις. Ιδιαίτερα για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού που δεν έχουν συχνά τη δυνατότητα να ταξιδεύουν, οι δουλειές αυτές αποτελούν πολιτιστική όαση.

Πληροφορίες για όλες τις εκθέσεις μπορείτε να βρείτε σε έντυπα φυλλάδια και αφίσες που κυκλοφορούν στα μέρη που λαμβάνουν χώρα  αλλά και στο λιμάνι της Νάξου σε επιλεγμένα σημεία. Επίσης μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα μας  στην κατηγορία Νέα. Επισκεφθείτε τις και συμβάλλετε άμεσα στη συνέχειά  τους αποκομίζοντας πολύτιμες πολιτισμικές εμπειρίες.
 

  

 
this is naxos magazine
Sponsors