Γενικές Πληροφορίες

Η Νάξος νησί με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά πραγματοποιεί όλο το χρόνο διάφορες εκδηλώσεις που προάγουν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου σε άρρηκτη πάντα σχέση με το σεβασμό στην παράδοση του νησιού που υποστηρίζουν σθεναρά οι κάτοικοί του.

Διονύσια

Κάθε καλοκαίρι ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου της Νάξου διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την ανάδειξη του νησιού και τις διάφορες πτυχές της ζωής των κατοίκων του.

Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο

Πρόκειται για μια νέα εκδήλωση που διοργανώνεται από τους Συλλόγους του Κυνιδάρου το καλοκαίρι στο άλσος του χωριού γνωστό ως "Ντρυάδες".

Μουσικό φεστιβάλ Axia (Χαλκί)

Ένα ιδιαίτερο μουσικό φεστιβάλ που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στο Χαλκί και έχει μεγάλη απήχηση στους λάτρεις της κλασικής μουσικής και όχι μόνο.

Μουσικό φεστιβάλ Δανακού

Στο πολύ όμορφο και γραφικό ορεινό χωριό του Δανακού διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια ένα πολύ σημαντικό φεστιβάλ που φιλοξενεί καταξιωμένους μουσικούς καλλιτέχνες της χώρας.

Μουσικοχορευτικό φεστιβάλ Κυνιδάρου

Κάθε καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο διοργανώνεται μεγάλο  μουσικοχορευτικό φεστιβάλ στον Κυνίδαρο, στο χωριό των γλεντζέδων και των χορευτών της Νάξου.

Πανηγύρι της Κοιμήσεως στο Φιλότι

Κάθε καλοκαίρι την περίοδο του δεκαπενταύγουστου στο μεγαλύτερο χωριό της Νάξου πραγματοποιείται ένα τριήμερο πανηγύρι προς τιμή της Παναγίας.

Φεστιβάλ Κάστρου (Χώρα)

Κάθε καλοκαίρι στο Κάστρο  διοργανώνεται φεστιβάλ με πλούσιες μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία.

Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Σε απόσταση 12 χλμ από τη Χώρα της Νάξου βρίσκεται ο Πύργος Μπαζαίου ή αλλιώς Μονή Τιμίου Σταυρού κοντά στο χωριό Σαγκρί. Με την περίοπτη θέση του δεσπόζει στον κάμπο της Αγιασσού και ανήκει στην κατηγορία των πύργων του νησιού.
this is naxos magazine
Sponsors