Εξερεύνησε / Μνημεία / Τουρκοκρατία - Νεότερα Μνημεία

Μονή Φανερωμένης

Στο δρόμο προς Απόλλωνα στα 17 χλμ από τη Χώρα βρίσκεται η Σταυροπηγιακή Μονή της Φανερωμένης. Κτίσμα του 14ου αιώνα που πήρε τη σημερινή της μορφή τον 16ο αιώνα.

Παναγία η Απεραθίτισσα

Στο διάσημο χωριό της Απειράνθου στο κεντρικό δρόμο θα συναντήσετε την Παναγία που φέρει το όνομα του χωριού. Κτισμένη τον 18ο αιώνα δεσπόζει με την επιβλητική της παρουσία.

Μητρόπολη των Ορθοδόξων (Ζωοδόχος Πηγή)

Βρίσκεται στην περιοχή της Γρόττας, πολύ κοντά στο λιμάνι. Είναι κτίσμα του 1780 την περίοδο που μητροπολίτης Παροναξίας ήταν ο Νεόφυτος και είναι αφιερωμένη στη Ζωοδόχο Πηγή.

Μονή Χρυσοστόμου

Βρίσκεται μόλις 3 χλμ από το λιμάνι προς την κατεύθυνση του Απόλλωνα σκαρφαλωμένη στο λόφο με την υπέροχη πανοραμική θέα προς τη Χώρα και τα γειτονικά νησιά.

Μονή Αργοκοιλιώτισας στη Κόρωνο

Κοντά στο χωριό Κόρωνος και συγκεκριμένα στη θέση Αργοκοίλι βρίσκεται το μοναστήρι αυτό με την πλούσια ιστορία και με μεγάλη σημασία για το νησί της Νάξου.

Παναγία η Φιλοτίτισσα

Στο Φιλότι βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας που φέρει και το όνομα του χωριού. Θα τη συναντήσετε ακολουθώντας το ανηφορικό δρομάκι αριστερά από την κεντρική πλατεία με τους πλάτανους.

Μπούργο στη Χώρα

Την περίοδο της ενετοκρατίας του νησιού κτίζεται το Κάστρο που αποτελούσε την κατοικία του ηγεμόνα. Στα βόρεια του τμήματος βρίσκεται το Μπούργο που στα ιταλικά σημαίνει οχυρωμένος οικισμός.

Άγιος Αρτέμιος (Χάλαντρα)

Σε μια κατάφυτη περιοχή που ονομάζεται Χάλαντρα, πολύ κοντά στο χωριό Κυνίδαρος, βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της περιόδου της τουρκοκρατίας στο νησί της Νάξου.
this is naxos magazine
Sponsors