Μελισσοκομία

Πρόκειται για δραστηριότητα που ξεκινά από την αρχαιότητα και συνεχίζεται ως τις μέρες μας στο νησί που η μορφολογία της σε συνδυασμό με την πλούσια χλωρίδα ευνοούν την παραγωγή μελιού.
Πάνω από 5000 υπολογίζονται οι κυψέλες που αποφέρουν 15-18 τόνους ετησίως στους ντόπιους μελισσοκόμους. Η βοσκή των μελισσών γίνεται από θυμάρι κυρίως αλλά και ρίγανη, θρύμπη και ρείκι και το αποτέλεσμα είναι πολύ αρωματικό και εύγεστο.

Η αυξανόμενη ζήτηση καθιστά επιτακτική την περαιτέρω καλλιέργεια και εξέλιξη της απασχόλησης αυτής. Αναζητήστε στις αγορές σας την αυθεντική προέλευση από τους ντόπιους μελισσοκόμους που αναγράφονται στις συσκευασίες.
this is naxos magazine
Sponsors