Κίτρο

Το γλυκό αυτό ηδύποτο (ΠΟΠ) παράγεται και αυτό με απόσταξη από τα φύλλα  της κιτριάς που η συγκομιδή τους ξεκινά από το Σεπτέμβρη και διαρκεί μέχρι το χειμώνα.

Κρασί

Η καλλιέργεια της αμπέλου συναντάται από τα ομηρικά χρόνια και η ελληνική μυθολογία αναφέρεται στο θεό Διόνυσο, το θεό του κρασιού και του γλεντιού, να γεννιέται στη Νάξο και να φυτεύει ένα κλίμα για πρώτη φορά.

Ρακή (ρακί)

Παράγωγο του κρασιού με μια διαδικασία που παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.
this is naxos magazine
Sponsors