Τυροκομία

Διάσημη για τα τυριά της η Νάξος που το κλίμα της χαρίζει μια ποικιλία μοναδική σε γεύση και ποιότητα. Η ηλιοφάνεια τους περισσότερους μήνες σε συνδυασμό με την αλμύρα της θάλασσας προσδίδουν στα τυριά εκλεκτή γεύση που οπωσδήποτε θα πρέπει να τιμήσετε.

Στο νησί παράγονται 12 τυριά. Τα πιο γνωστά είναι η γραβιέρα, η μυζήθρα, το αρσενικό αλλά και το ανθότυρο, σε αυτά προσθέστε την ξινομυζήθρα, το θηλυκοτύρι, το λαδοτύρι, το μανούρι, την κοπανιστή, το τουλουμοτύρι, το κεφαλοτύρι αλλά και τον κομό που συμπληρώνουν την πλούσια γκάμα και για τους πιο απαιτητικούς.

Τα περισσότερα από αυτά είναι ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και έχουν μακρά ιστορία που φτάνει ως τα αρχαία χρόνια. Έχετε τη δυνατότητα να τα δοκιμάσετε σε όποιο μέρος του νησιού και αν βρεθείτε καθώς και να τα ψωνίσετε τόσο από τη Χώρα όσο και από  διάφορα χωριά με πλούσια παραγωγή.
this is naxos magazine
Sponsors