Κτηνοτροφία

Το νησί με τους ορεινούς του όγκους αλλά και τις εύφορες πεδιάδες δίνει τη δυνατότητα στους ντόπιους για την πλούσια παραγωγή κρέατος. Στα χωριά ιδιαίτερα στα ορεινά κυρίως υπάρχουν αιγοπρόβατα και στα πεδινά βοοειδή.
Η Νάξος είναι διάσημη για τα εκλεκτά της κρέατα που μπορείτε να τα απολαύσετε τόσο στα χωριά της όσο και στη Χώρα που προσφέρονται σε αφθονία και θα έχετε την ευκαιρία να φάτε τοπικές συνταγές όπως το πάτουδο και το ρόστο.
Η εκτροφή των χοίρων και των πουλερικών είναι σαφώς πιο περιορισμένη και απευθύνεται σε προσωπική κατανάλωση, ωστόσο αξίζει να δοκιμάσετε το τοπικό ζαμπόν και τα λουκάνικα καθώς και τον κόκορα κρασάτο ή μια πλούσια ομελέτα.
this is naxos magazine
Sponsors