Εξερεύνησε / Χωριά / Ανά πληθυσμό

Απείρανθος

Η Απείρανθος, κοινότητα μέχρι το 1998, οικισμός (τοπικό διαμέρισμα) του δήμου Δρυμαλιάς Νάξου εν συνεχεία και σήμερα Δημοτική κοινότητα του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού.

Εγγαρές

Στο βόρειο οδικό τμήμα και σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τη Χώρα βρίσκεται το χωριό των Εγγαρών μέσα στον ομώνυμο καταπράσινο κάμπο.

Κόρωνος

Σημαντικότατο και ένα από τα μεγαλύτερα ορεινά χωριά της Νάξου με σπουδαία παράδοση και ιστορία. Βρίσκεται σε απόσταση 34 χιλιομέτρων από τη Χώρα στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού.

Κυνίδαρος

Ο  Κυνίδαρος, κοινότητα μέχρι το 1998 και οικισμός (τοπικό διαμέρισμα) του Δήμου Νάξου  εν  συνεχεία και σήμερα Δημοτική κοινότητα του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, βρίσκεται στο κεντρικό - βορειοδυτικό τμήμα του νησιού.

Μέλανες

Ένα από τα πιο παλιά χωριά του νησιού σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Νάξου. Το όνομα προέρχεται από τα αρχαία χρόνια.

Φιλότι

Στα 17 χλμ από τη Χώρα βρίσκεται το μεγαλύτερο χωριό της Νάξου κτισμένο ανάμεσα σε δυο καταπράσινες πλαγιές. Πρόκειται για το χωριό με την μεγαλύτερη ανάπτυξη μετά τη Χώρα και αριθμεί περισσότερους από 2000 μόνιμους κατοίκους.

Χώρα Νάξου

Πρόκειται για το λιμάνι του νησιού και το πρώτο μέρος που συναντάτε φθάνοντας στη Νάξο. Αποτελείται από διάφορα μέρη όπως τα «Παλάτια» με την εντυπωσιακή Πορτάρα, το Κάστρο, τη Γρόττα και την περιοχή του Αγίου Γεωργίου.
this is naxos magazine
Sponsors