Η Ανατολή του Αιγαίου

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων, σε συνέχεια της περσινής θετικής εμπειρίας και του απόηχου που δημιούργησε η εκδήλωση που πραγματοποίησε στο νησί μας και η οποία αποτέλεσε πρότυπο και πυξίδα για αντίστοιχες θεματολογικά εκδηλώσεις και σε άλλα μέρη, διοργανώνει και φέτος μια νέα εκδήλωση με κεντρικό τίτλο :
Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Βυζαντινοί και Λαϊκοί μουσικοί διάλογοι) την Τρίτη 9 Αυγούστου και ώρα 9.00 μ.μ. στον ελαιώνα δίπλα στη Βυζαντινή Εκκλησία της Παναγιάς της Δαμιώτισσας ( μετά το Χαλκί κι απέναντι απ’ τον Καλόξυλο).

Θέμα της ο μουσικός διάλογος, η σχέση και η αλληλουχία μεταξύ της βυζαντινής κυρίως εκκλησιαστικής μουσικής και της λαϊκής παραδοσιακής μουσικής του Αρχιπελάγους και ιδιαίτερα του νησιού μας, της Νάξου.

Την εκδήλωση επιμελείται ο Δρ. Σταύρος Σπηλιάκος και “συνομιλούν” ο βιρτουόζος Αξώτης βιολάτορας Νίκος Χατζόπουλος με την εφταμελή ορχήστρα του και ο Άρχων Υμνωδός Γιώργος Χατζηχρόνογλου με τους “Νάξιους Μελιστές” υπό τον Δημήτρη Παπάνη.

Μαζί τους η βυζαντινή φωνή του Μανώλη Φακίνου (Μπαρμπεράκη), η θαλασσινή φωνή της Βούλας Λυερού και ο μικρός Αξώτης Αριστείδης Βερύκκοκος.

Χορηγοί και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση.

     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΜΑΪΤΟΣ                                                                                                  ΠΕΤΡΟΣ  ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ
 
 
this is naxos magazine
Sponsors